Risicum Kokemuksia 2018 – Luotettava vai ei?

Risicum Lainojen Pääpointit

Tarjotut lainat:

Joustoluotot, kulutusluotot, joustolainat, pikavipit

Lainasummat:

100 - 5000 €

Laina-ajat:

3 - 52 kuukautta

Ikärajat:

Vähintään 20 vuotta, enintään 75 vuotta

Huomioitavaa:

Suomen vanhin pienlainapalvelu, joka tarjoaa monenkokoisia lainoja ja vippejä joustavin maksuehdoin ja edullisin hinnoin. Turvallinen ja edullinen valinta lähes tilanteessa kuin tilanteessa

Risicum.fi on eräs Suomen vanhimmista lainapaikoista netissä. Se on aloittanut toimintansa jo vuonna 2005, ja on sen jälkeen palvellut satoja tuhansia suomalaisia, auttaen heitä saamaan rahaa nopeasti tarpeen iskiessä.

Tätä nykyään Risicumilla on kaksi lainatuotetta, joita se tarjoaa kaikille asiakkaille, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

 • Iältään 20 - 75 vuotta
 • Asuu vakituisesti Suomessa, ja omistaa suomalaisen pankkitilin
 • Oikeustoimikelpoinen, eikä omista maksuhäiriömerkintöjä
 • Kyvykäs maksamaan haluttu laina takaisin Risicumin arvion mukaan

Risicum Kulutusluotto

Pienempiin lainatarpeisiin Risicum on luonut kulutusluotto -tuotteensa. Näitä kulutusluottoja on saatavilla 500, 750 ja 1000 luottoina. Takaisinmaksuaikaa näillä luotoilla on aina 12 kuukautta. Lainojen kuukausierät ovat seuraavat:

 • 51,38 € per kuukausi kun lainasumma on 500 €
 • 77,07 € per kuukausi, kun luottoa on otettu 750 €
 • 102, 77 euroa per kuukausi, kun lainana on otettu 1000 €
Risicum kulutusluotto

Lainan takaisinmaksu tapahtuu aina tasaerissä, jonka ansiosta sinun on hyvin helppo varatua tuleviin maksuihin. Lisäksi Risicumin kulutusluoton etuna on se, että lainapäätöksen saat heti, ja rahatkin maksetaan yleensä tilillesi jo saman päivän aikana.

Risicum Joustolaina

Joustolaina on Risicumin uutuustuote. Se on jatkuva laina, josta voit tehdä nostoja tarpeen mukaan pikkuhiljaa. Tätä joustavaa lainaa voi hakea 100 - 5000 €. Parasta tässä on se, että vaikka hakisit 5000 €, maksat korkoa ja kuluja vain nostamastasi summasta, ei siis koko luotosta jota voisit nostaa.

Takaisinmaksettava summa on Risicumin joustolainassa aina vähintään 50 € kuukaudessa, mutta ei koskaan enempää kuin 300 € kuukaudessa. Näiden välillä maksusumma  on 10 % lainatusta eli nostetusta lainasta.

Bonuksena voidaan mainita, että ensimmäistä kertaa Joustolainaa nostavat saavat jopa 300 euroon asti lainaa ilman korkoja tai muita kuluja. Tällöin laina pitää kuitenkin maksaa takaisin 14 - 47 päivässä, riippuen sopimuksesta.

Samoin kun kulutusluoton kohdalla, saat lainapäätöksen heti jos käytät nettihakemuksen Instantoria hakemusta tehdessäsi. Tällöin myös rahat tulevat tilillesi todella nopeasti.

Lainan hakeminen ja muut yksityiskohdat

Risicum on yrittänyt tehdä pikavipin hakemisesta mahdollisimman helppoa. Sitä voi hakea joko puhelimitse tai netin kautta. Nostoja voit sitten tehdä edellämainittujen keinojen lisäksi myös tekstiviestillä.

Suosittelemme lämpimästi tekemään hakemuksen netin kautta, jos se vain on mahdollista. Netin kautta voit laittaa samantien myös palkkatiedot Instantor -palvelun kautta, joka antaa lainapäätöksen samantien. Muussa tapauksessa joudut lähettämään todistuksen maksukyvystäsi erikseen joko sähköpostilla, faksilla tai postitse.

Tämä prosessi pitää käydä läpi onneksi vain kerran, jonka jälkeen nostojen ja uusien lainojen hakeminen käy todella helposti. Lainaa voi nostaa mm. lähettämällä vain tekstarilla haluamansa summan Risicumin numeroon, laittamalla siihen haluttu summa ja oma pinkoodin numero, jonka saat Risicumilta.

Risicum lähettää sinulle laskun kerran kuukaudessa, jonka avulla maksat takaisin lainaasi helposti. Sinun ei siis tarvitse itse pitää muuten kirjaa tulevista maksuista. Ja jos haluat maksaa lainaa nopeammin tai vaikka kerralla pois, ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun voit sopia tämän järjestelystä helposti.

Risicum kokemuksia

Keskimäärin Risicum kokemukset ovat olleet melko positiivisia. Miinusta on tullut lähinnä nettisivujen toiminnasta, joka on monien mielestä ollut hieman sekava ja vaikeakäyttöinen. Samaten osa valittaa sitä, että Risicum ei ole heille antanut lainaa vaikka heidän mielestään heidän olisi pitänyt sitä saada.

Tässä joitakin Financer.com sivustolta poimittuja Risicum kokemuksia:​

Muistaakseni joskus pari vuotta istten lainasin risicumilta, mutta silloin oli aika erilainen systeemi, nyt näkyy olevan tämä tämmöinen joustoluotto muotia monessa firmassa. Ihan kätevä systeemi tämä luotto kuitenkin kun itelläkin oli remonttia varten tarkotus ottaa lainaan, niin vähä vaikea arvioida sitä lopullista summaa. 2050€ luottoraja riitti hyvin omiin tarpeisiin

Nimimerkki Jussi Financer.com                 

nämä pikavipit sun muut nettilainat on kyllä aina kalliita ja olen ihan periaattesta vältellyt. NNyt oli kuitenkin tarve kokeilla ja täytyy sanoa, että en kyllä vieläkään pikavippien ystävä ole. Kaikki meni kyllä lopulta niinkuin pitä Risicumin kanssa, mutta asiakaspalvelusta en tykännyt. Joustoluotto oli hyvä

Nimimerkki Kirsi Financer.com                 

Ihan kohtuullinen vippipaikka. Nettisivut on mun mielestä todella huonot ja epäselvät – siitä miinusta. Korot ihan normaalit muihin verrattuna ja palvelu on nopeaa. 3/5

Nimimerkki Matias Financer.com                 

Risicum.fi Arvostelu

Risicum on erikoistunut joustavien luottojen ja lainojen tarjoamiseen. Siltä löytyykin laadukkaita ja melko edullisia luottoja, erityisesti suuremmilla lainasummilla. Sen ainoaksi miinukseksi voidaankin ehkä lukea pienempien lainojen tarjonnan heikkous ja lyhyet maksuajat, mutta tämä on loppujen lopuksi aika pieni miinus...


4,5 / 5

Hyvät puolet:
 • Tarjolla monenkokoisia lainoja
 • Joustavat ehdot erityisesti suuremmissa lainoissa
 • Edulliset kulut ja kustannukset
 • Lainapäätös heti Instantorin avulla
 • Vahva historia alalta
Heikkoudet
 • Lyhyet takaisinmaksuajat pienissä lainoissa
 • Panostus enemmän yli 1000 € lainoihin näkyy hieman tarjonnassa.