Rahalaitos Kokemuksia 2018 – Luotettava vai ei?

Rahalaitoksen Lainojen Pääpointit

Tarjotut lainat:

Pienien ja suurempia lainojen kilpailutusta helposti yhdellä hakemuksella

Lainasummat:

500 - 40000 €

Laina-ajat:

jopa 12 vuotta

Ikärajat:

20 vuotta

Huomioitavaa:

Rahalaitoksen avulla on helppo saada lukuisia lainatarjouksia yhden hakemuksen kautta. Tämä ei sido mihinkään ja on lainaajalle täysin ilmaista.

Kuka voi kilpailuttaa lainansa Rahalaitoksella

Rahalaitos on halunnut tehdä lainan vertailusta helppoa ja kaikille toimivaa. Tämän takia se myöskään ei halua vaatia lainaajilta kauheasti, vaan sen vaatimukset ovat hyvin perinteisiä ja useille helposti täytettäviä.

Tätä kirjoittaessa vaatii Rahalaitos seuraavia tekijöitä, jotta lainansa saisi vertailuttaa heidän kauttansa.​

  • Vähintään 20 vuoden ikä
  • Vuositulojen pitää olla vähintään 10000 euroa
  • Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla
  • Hakijalla pitää olla ainakin vakituinen asuinpaikka Suomessa.

Rahalaitos ei vaadi takaajia, mutta sellaisen voi ilmoittaa lainoja vertaillessa. Tällöin on helpommin mahdollista saada suuria lainoja ja joskus myös parempia korkotarjouksia. Yleensä suurin ero tulee kuitenkin mahdollisen lainasumman suuruudessa.

Kuinka lainaa vertailutetaan

rahalaitos kokemuksia

Verrattuna joidenkin muiden lainapaikkojen sivustoihin, voi Rahalaitoksen etusivun lainahakemuskysymykset kuullostaa aika tiukoilta.

Monesti lainahakemuksissa kysytään vain haluttua summaa ja laina-aikaa ensimmäisellä sivulla, ja sitten seuraavilla vasta kunnolla tietoa hakijasta. Rahalaitos on kuitenkin päättänyt laittaa kaikki tärkeimmät kysymykset rehellisesti heti ensimmäiselle sivulle, jolloin on helppo nähdä mitkä asiat heitä kiinnostavat.

Ensinäkemältä tämä voi tuntua hurjalta, mutta loppujen lopuksi tämä on ehkä kuitenkin se rehellisempia tapa kertoa suoraan, mitä tietoja hakijasta halutaan, ja mitkä niistä ovat ne tärkeimmät.

Hakemuksen täyttö on kuitenkin loppujen lopuksi melko nopea ja kivuton prosessi, johon ei pitäisi yli 15 minuuttia mennä. Se on myös hyvin samanlainen kuin on Lendollakin.

Mikäli haluat, voit myös yhdistää useita pienempiä lainoja yhteen lainaan, jolloin ne on helpompi maksaa ja saat yleensä paremman mielenrauhan. Tämä onnistuu helposti, kun laitat rastin kohtaan "haluan yhdistää useita lainoja".​

Tarviiko Rahalaitos takaajia?

Takaajia ei ole pakko ilmoittaa, mutta heidän lisääminen voi auttaa saamaan suurempia lainasummia. Yleistyksenä voidaan sanoa, että yli 10000 euroa lainaa on lähes mahdotonta saada ilman takaajia.

Rahalaitoksen hakuprosessi

rahalaitos

Rahalaitos vertailuttaa lainat antamillasi tiedoilla, ja saat eri yritysten antamia lainatarjouksia sähköpostilla sitä mukaan kun niitä ilmaantuu. Suurin osa näistä firmoista antaa päätöksen melko nopeasti, ja parissa päivässä pitäisi yleensä viimeistään olla kaikki mahdolliset tarjoukset tulleet sinulle.

On hyvä muistaa se, että lainansa vertailuttaminen ei sido ihmistä mihinkään. Voit siis vertailuttaa lainasi ilmaiseksi, ja jos tarjoukset eivät miellytä, jättää ne käyttämättä kokonaan. SInun ei siis todellaakan ole pakko lainata joltakin näistä tarjouksista, vaan voit olla lainaamatta tai lainata ihan muualta.​

Tämän takia Rahalaitoksen vertailulla ei olekkaan oikein mitään huonoja puolia.​ Se on helppo tapa vertailla pikavippejä ja lainoja, ilman kustannuksia tai sitoutumista.

Mikäli sitten hyväksyt jonkun lainatarjouksen, hoidat jatkossa asiat tämän kyseisen firman kanssa, jolloin sovitte tarkemmin lainaehdot ja mm. maksuajat ja sellaiset yksityiskohdat.​

Kuinka pian saan rahat käteeni?​

Rahat tulevat yleensä nopeasti käyttöösi, kun hyväksyt jonkun lainatarjouksen. Kuitenkin tämä kilpailutus vie hieman aikaa, jonka takia vippiä ei saa aivan niin nopeasti kuin hakemalla suoraan vaikkapa Vivuksesta.

Tämän takia tämä ei ole paras keino hakea rahaa, jos se on saatava heti. Kannattaa varata ainakin 1 - 2 vuorokautta tämän prosessin läpivetämiseksi.​

Rahalaitos Kokemuksia

Millaisia Rahalaitos kokemuksia ihmisillä sitten oikein on?

Tätä lähdin selvittämään Googlen avulla, ja tulokset olivat keskimäärin oikein positiiviset. Tämä on tietenkin tavallaan oletettavaa, sillä lainansa vertailutus Rahalaitoksella ei maksa mitään, joten isoja negatiivisia kokemuksia on vaikea saada.

Keskimäärin ihmiset olivat tyytyväisiä kokemuksiinsa Rahalaitoksen tarjouksista. Suurimmat negatiiviset kokemukset syntyivät ihmisillä, jotka olivat pettyneitä tarjouksiin tai joiden mielestä heidän olisi pitänyt saada enemmän lainaa kuin sitä kuitenkaan tarjottiin.

Tässä kuitenkin  joitakin netistä poimittuja Rahalaitos kokemuksia:

Lainasin viisitonnia ja sain kilpailukykyisen koron.Läpi meni Suomi24

Minulla palvelu toimi hyvin..

okkewew Suomi24

Sain tarjouksen niin kovalla korolla, ettei oikein tunnu siltä että tosissaan olisi etsitty edullisinta tarjousta.

kjh Suomi24

Hain itse 20 000 euroa ja sain 17 000 euroa. Puhelimessa kertoivat, että laina summa sekä korko on yksilöllinen, kuulemma aina pyrkivät löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen mitä henkilö voi saada. Itse sain 17 000 euron lainan vaikka hain 20 000 euroa. Sain sillä kuitenkin maksettua pois vanhat lainani ja nyt korko on 14%. Eli olen tyytyväinen koska lainanhoitokulut tippuvuivat yli puolella...


MunCase Suomi24

Rahalaitos Arvostelu

Rahalaitoksen avulla on helppo vertailutta lainansa, ilman että se maksaisi mitään tai sitoisi sinua mihinkään. Jos lainaa ei ole pakko saada heti, on tämä erittäin hyvä keino nähdä parissa päivässä helposti, mihin hintaan sitä vippiä tarjotaan ihmiselle juuri sinun tilanteessasi. Mikäli aikaa on tämä pari päivää, suosittelen lämpimästi pyytämään tarjouksia Rahalaitoksen kautta.


5 / 5

Hyvät puolet:
  • Helppo tapa vertailla lainoja
  • Ilmaista lainaajalle
  • Vertailu ei sido mihinkään
  • Hakemuksen täyttö on nopeaa
  • Lainasumman kohdalla paljon valinnanvaraa
Heikkoudet
  • Vie päivän tai 2 ennen kuin rahat saa käyttöönsä