Pikaluotot - Voiko 18 vuotias saada pikaluoton?


Pikaluotot ovat luottoja, jotka ovat normaalista suuruudeltaan noin 200 - 10000 €. Suuremmista lainoista käytetään myös usein nimitystä kulutusluotto, kun taas pienemmät ja nopeammin maksettavat lainat ovat usein pikaluottoja.

Seuraavassa joitakin netin suosituimpia ja luotettavimpia pikaluottoja tarjoavia yrityksiä. Ensimmäisena on listattuna pikaluottoja 18 vuotialle tarjoavat paikat, jonka jälkeen muita hyviä paikkoja hieman vanhemmille.

Tämän hetken paras pikaluottotarjous

vikinglaina

Vikinglaina on kansainvälinen pikavippejä välittävä firma, joka tarjoaa 20 - 2250 € vippejä kaikille yli 18v asiakkaille.. Ja mikä parasta, ensimmäinen laina on aina täysin ilmainen, ilman mitään kuluja!

eurovippi

Eurovippi.fi on suosittu lainanantaja ympäri Suomea. Se tarjoaa lainojaan mieluusti yli 18-vuotiaille suomalaisille, tarkistaen ensin kuitenkin heidän luottotietonsa.

luottoraha

Toinen pitkän linjan peluri, jonka pikalainat ovat suosittuja ympäri Suomea. Kunhan olet yli 18v, ja omaat hyvät luottotiedot, voit hakea lainaa nopeasti ja helposti heidän kauttaan.

okmoney

Eräs suosituimmista suomalaisista pikavippiyrityksistä, joka tarjoaa pikavippejä myös 18-vuotiaille.

pikavippifi

Eräs vanhimmista pikavippiyrityksistä, joka tarjoaa lainoja kaikille luottotietonsa omaaville yli 18-vuotiaille.

Mitä ovat pikaluotot?

Pikaluotoista puhutaan yleensä, kun tarkoitetaan luottoja joiden kesto on lyhyt. Näin ollen pikaluottoja voitaisiinkin verrata hyvin pikavippeihin ja pikalainoihin. Joskus pikavipin ja pikaluoton välillä on kuitenkin joitakin eroavaisuuksia, joista on hyvä olla tietoinen.

Ensinnäkin luotot voivat olla paljon suurempia summia kuin pikavipeissä yleensä on. Siinä missä pikavippien lainasummat rajoittuvat yleensä maksimissaan 2000 €, voi luotot olla suurudeltaan jopa yli 10000 €.

Toisaalta luotoissa on käytössä joskus ns. luottotili, joka tarkoittaa sitä että koko lainasummaa ei ole pakko nostaa heti. Jos sinulle myönnetää esimerkiksi 1000 € laina, ei sinun tarvitse nostaa suoraan 1000 € tilillesi, vaan voit aluksi nostaa vaikka vain 200 €.

pikaluotto

Mikäkö tässä sitten on etuna? No isoin etu on silloin, kun et ole varma kuinka paljon luottoa tarvitset. Tällöin voit hakea isompaa pikaluottoa, ja nostaa sitten kuitenkin rahaa vain tarpeesi mukaan. Se osa luotosta, mitä et ole nostanut ei kerrytä korkoa tai muita kustannuksia. Toisaalta sinun ei sitten tarvitse hakea uutta luottoa, jos tarvitsekin enemmän rahaa kuin olit alussa ajatellut.

Nämä tän tyyliset pikaluotot ovatkin hyvin joustava tapa hankkia lainaa, ja sopivat erityisen hyvin epävarmoihin tilanteisiin. Jos tiedät että tarvitset vaikka juuri lainaa 2000 € nyt, ei tästä ehkä ole mitään iloa siinä tilanteessa. Jos summasta on kuitenkin vielä epäselvyyksiä, voivat nämä pikaluotot auttaa sinua säästämään aikaa ja rahaa.

Mikä on pikaluottojen maksuaika?

Pikaluotoissa on nimensä mukaisesti yleensä pikainen maksuaika. Näin ollen yleensä niiden maksuaikojen pituus vaihtelee parista viikosta pariin kuukauteen. Kun luoton maksuaika kasvaa huomattavasti tätä korkeammaksi, puhutaan yleensä kulutusluotoista.

Joskus kuitenkin pikaluottojen ja kulutusluottojen eroavaisuudet ovat väljät, ja pikaluottojen maksuajat ja summat lähellä kulutusluottojen vastaavia. Voi esimerkiksi olla pikaluottoja, joiden maksuaika on lähempänä vuotta kuin kuukautta. Ne voidaan tässäkin tapauksessa kuitenkin luokitella vielä pikaluotoksi.

Nykyään kuitenkin pikaluottojen markkinat ovat sen verran kilpaillut, että siellä toimijat antavat yleensä melko paljon valinnanvaraa lainanottajalle maksuaikojen suhteen. Mitä pidempi on luoton maksuaika, sitä pienemmät ovat sen maksuerät. Kääntöpuolena taas sitten koko lainanajalta maksettu summa voi olla huomattavasti korkeampikin. Esimerkkinä voisi olla tilanne, jossa maksettaisiin 100 € kuussa vuoden ajan, tai sitten 200 € kuussa 5 kuukauden ajalta. Toinen on huomattavasti helpompi maksaa takaisin, mutta vastineeksi sen kokonaishinta on sitten 200 € suurempi.

Tämä vaatii siis pohdintaa omasta halusta ja kyvystä maksaa lainaa takaisin. Mitä nopeammin siihen pystyt, maksamaan siis lainan takaisin, sitä parempi. Toisaalta joskus on vain pakko suostua ottamaan pikaluotto pidemmällä maksuajalla, vaikka se tulee kalliimaksi.

Parhaiten omasta maksukyvystä tiedät sinä itse, ja vaikka lainanantajat sitä yrittävät kanssa arvioida luottoa antaessaan, kannattaa mielummin uskoa omaa kokemusta ja tietoa kuin heidän arvioitaan. Heidän arvionsa perustuvat ihmismassoihin, ei juuri sinuun ihmisenä ja yksilönä.

Tarviiko pikaluottoon vakuutta tai takaajia?

Pikaluotot ovat siinä mielessä identiset pikavippien ja pikalainojen kanssa, että niitä annetaan ilman vakuuksia tai takaajia.Tätä voidaankin pitää niiden suurimpana etuna moniin muihin perinteisiin rahoitusratkaisuihin verrattuna, kuten pankkilainoihin ja rahanpanttaukseen.

Arvio luoton myöntämisesti perustuukin vain ja ainostaan sinun kykyysi maksaa kyseinen summa takaisin sovitussa ajassa. Sillä ei ole väliä, onko sinulla paljon omaisuutta, tai löytyykö sinulta varakkaita sukulaisia. Oma kykysi on ainoa ratkaiseva peruste luotonantoon.

Tietenkin sinun tarvitsee olla sopiva muillakin kriteereillä. Näitä ovat lähes aina esimerkiksi suomen kansalaisuus tai pysyvä asuinpaikka Suomessa, sekä vähimmäisikärajat. Moni paikoista vaatii nykyään vähintään 21 vuoden ikää, ja osa jopa 25 vuotta. Muutamat paikat antavat kuitenkin pikaluottoja 18 vuotiaillekkin. Nämä paikat on listattuna tämän listan ylimpänä.

Viimeisenä on vielä maksuhäiriömerkinnän puute. Valitettavast luottotiedot menettäneille ei voida lainaa myöntää, sillä sen riskit ovat liian suuret. Tämän takia luottotietonsa menettäneet joutuvat keksimään muita keinoja rahan hankkimiseksi.​

Pikaluoton voi siis saada 18 vuotiaanakin?

Kyllä voi, joskin mahdollisia lainapaikkoja on huomattavasti vähemmän kuin hieman vanhemmilla. Riski pikaluoton antamisesta 18 vuotiaalle on myös korkeampi, jonka takia luottojen summat ovat aina pienemmät. Harva paikka antaa 18 vuotialle luottoa paria sataa euroa enemmän.

Mutta kysymykseen vastaten siis kyllä, 18 vuotiaana on mahdollista saada pikaluottoa, joskin valinnanvara on rajallinen. Sivun yläosaan on listattuna paikat, jotka antavat pikaluottoja 18 vuotiaille aivan ensimmäisenä.