Omalaina Kokemuksia 2017 – Luotettava vai ei?

Omalaina.fi Lainojen Pääpointit

Tarjotut lainat:

Pikalainaa, kulutusluottoa

Lainasummat:

100 - 50000 € (yli 10000 euron lainat tarvitsevat yhteishakijan)

Laina-ajat:

1 - 120 kuukautta

Ikärajat:

18 vuotta

Huomioitavaa:

Omalainan avulla on helppoa vertailla lainatarjouksia, ja sieltä voit saada tarjouksen ja rahat tilillesi jo saman päivän aikana. Eikä vertailutus maksa sinulle yhtään mitään, eikä sinun ole pakko hyväksyä mitään tarjouksista. Ehkä se paras lainavertailupaikka 2017.

Omalaina.fi lyhyesti

Omalaina on eräs netissä toimivista lukuista lainavertailusivustoista, jotka kilpailuttavat haluamasi lainan kerralla usean firman kesken.

Voit siis yhdellä hakemuksella saada tarjouksia tällä hetkellä yli 15 eri firmasta, ja sitten valita sen parhaimman, tai jättää kokonaan ottamatta lainaa. Tämä onkin tämän palvelun parhaita puolia. Se ei sido sinua mihinkään, vaan voit jättää hyväksymättä kaikki lainatarjoukset jos ne eivät vastaa tavoitteitasi.

Eikä tämä vertailu maksa sinulle mitään!​

Kuka voi vertailua käyttää?

Omalainan kautta voi vertailuttaa lainaa kaikki yli 18-vuotiaat, joilla on suomalainen henkilöturvatunnus (käytännössä yleensä siis suomenkansalainen), ja joilla on omissa nimissä oleva pankkitili suomalaisessa pankissa.

Kriteerit eivät ole kovat, mutta joillakin lainaa antavilla toimijoilla on tiukemmat kriteerit kuin Omalainalla. Tämän takia esimerkiksi 18-vuotiaille ei anneta lainaa kaikista kilpailetuista yrityksistä. Myös erilaiset tulo- ja muut vaatimukset ovat tiukemmat toisissa firmoissa kuin toisissa.

Mutta kuten jo sanottua, kilpailutus ei maksa mitään, joten heikoillakin tuloilla tai alhaisella ikärajalla kannattaa aina yrittää.

Yleensä lainahakemukset hylätään joko siitä syystä, että et tienaa tarpeeksi maksaaksesi haluamaasi lainaa takaisin, tai sinulla on maksuhäiriömerkintä.

Kuinka Omalaina toimii?

Omalaina kokemuksia

Omalaina lomakkeen täyttö ei vie kauaa aikaa. Se koostuu 7 eri kohdasta, joista suurin osa on hyvin lyhyitä.

 1. kohdassa kerrot henkilötiedot kuten nimesi ja perheesi koon
 2. kohdassa kerot asuintietosi, kuten osoitteen ja asunnon tyypin
 3. kohdassa kerrot koulutuksestasi ja nykyisestä työstäsi
 4. kohdassa kerrot nykyisistä menoistasi ja mahdollisista muista veloista
 5. kohdassa kerrot pankkitilisi tiedot
 6. kohdassa kerrot jos haluat hakea lainaa yhdessä jonkun muun kanssa. Tätä tarvitaan jos haet yli 10000 euron lainaa, tai haluat saada lainaa paremmalla korolla
 7. kohdassa hyväksyt enään käyttöehdot, ja laitat hakemuksen matkaan​

Erona muihin vastaaviin palveluihin kuten Rahalaitos tai Laina.fi, saat hakemuksen jätettyäsi heti alustavan lainatarjouksen. Omalainalla on yhteydet suoraan näihin lainanantajiin, jonka ansiosta osa heistä antaa tarjouksen saman tien kun hakemuks on jätetty.

Voit tämän jälkeen hyväksyä heti parhaan tarjouksen, ja sopia laina helposti verkkopankkitunnusten avulla. Tässä vaiheessa näet myös mahdolliset maksuajat ja muut ehdot ja kustannukset, jotka kannattaa lukea läpi tarkoin.

Mikäli näin teet, saat rahat yleensä tilillesi jo saman päivän aikana. (Olettaen että haet lainaa ennen iltaa)

Kuinka nopeasti saan rahat?​

Mikäli hyväksyt heti valmiit lainatarjoukset, saat yleensä rahat käyttöösi hyvinkin nopeasti.

Jos kuitenkin odotat kaikkien tarjousten tulemista, voi koko prosessissa mennä 1 - 3 päivää.​

Omalaina Kokemuksia

Koska Omalaina ei itsessään maksa mitään tai sido mihinkään, ei ole mikään ihme että Omalaina kokemukset ovat keskimäärin erittäin positiiviset.

Eniten kehuja se saa nopeasta maksustaan, sillä se on eräs harvoista lainojen kilpailuttajista, jolta saa lainatarjouksia saman tien kun hakemus on jätetty. Yleensä näissä paikoissa pitää odotella tarjousten tuloa sähköpostiin.​

Tässä muutamia netistä bongattuja Omalaina kokemuksia:

Mukavan simppeli hakuprosessi ja sain myös luoton Liedon Säästöpankin tililleni noin parissa tunnissa :) Vain hyviä kokemuksia!

Anonyymi herkuttele.com

Ihan jees omalaina kokemuksia. Kun täyttää hakemuksen saa heti alustavan päätösen. Se päätös ei ole vielä sitova eli voit päättää haluatko ottaa lainaa niillä ehdoilla. Itse olin tyytyväinen ja allekirjoitin hakemuksen verkkopankkitunnuksilla ja rahat tuli nopeasti tilille. Eli ihan ok.

Anonyymi herkuttele.com

Toimii samalla tavalla kuin vaikka Etua.fi tai Freedomrahoitus.fi. Rahat vaan saa nopeammin tilille Omalainasta.

qwerty20 Suomi24 keskustelu

Millaiset ehdot on Omalainan pikavipeillä on?

Omalaina vain kilpailuttaa lainat puolestasi, jonka takia saamasi tarjousten ehdot vaihtelevat paljonkin eri firmojen välillä.

Tämän takia myös itse lainallesi saamasi ehdot riippuvat paljon siitä, kenen tarjouksen hyväksyt ja miten hyvänä lainaajana nämä firmat sinut näkevät. Mitä parempi on maksukykysi, tai jos sinulla on takaaja, sitä paremmat ehdot yleensä saat.​

Omalaina.fi Arvostelu

Omalaina.fi on lainojen vertailuttaja, jolla on kuitenkin iso kilpailuvaltti muihin vastaaviin palveluihin verrattuna. Se on pystynyt yhdistämään lainojen vertailun säästöt ja suoraan lainanhakemisen nopeuden. Tämän ansiosta lainatarjouksia saa välittömästi kun hakemus on jätetty, ja rahat voi saada käyttöönsä jo saman päivän aikana. Eräs parhaista lainanvertailupaikoista tällä hetkellä 2017


5 / 5

Hyvät puolet:
 • Hakemuksen täyttäminen nopeaa ja helppoa
 • Ei maksa lainaajalle mitään, eikä sido myöskään mihinkään
 • Lähes kaikki suurimmat lainafirmat mukana
 • Lainatarjouksia saa heti kun hakemus on jätetty, eikä niitä tarvitse odotella
 • Toimii myös 18 vuotiailla ja heikommat maksukyvyt omaavilla
Heikkoudet
 • Lainaajien omat vaatimukset voivat olla tiukemmat kuin Omalainan, jolloin on mahdollista että lainaa ei kuitenkaan saa.