Minkä suuruinen laina on oikean kokoinen?


Oikean kokoista lainaa on erittäin vaikea määritellä. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että on parmepi ottaa yksi isompi laina kuin monta pientä pikavippiä. Jos lasket esimerkiksi kulutusluottojen hintoja ja vertaat niitä pienlainoihin, huomaat, että yhden noin 1000-4000 euron suuruisen lainan ottaminen on paljon fiksumpaa kuin neljän 200 euron suuruisen pikalainan.

kuinka suuri laina

Kuten lainavertailustamme voit nähdä, 1000 euron laina 28 päivän maksuajalla maksaa keskimäärin noin 200 euroa. Jos haluat maksuaikaa 90 päivää, tulee vastaavanlaisen kulutusluoton hinnaksi noin 300 euroa. 200 euron pikavippiä voit ottaa 90 päivän laina-ajalla vain Pikavippi.fi:stä. Tällöinkin yhden vipin hinnaksi tulee 60 euroa. Näitä lainoja tarvittaisiin 5 kappaletta, jotta päästäisiin 1000 euroon saakka. Hinnaksi tulee siis sama 300 euroa, mutta vaiva on paljon suurempi.

Vastaavasti 28 päivän maksuajalla 200 euron vippi maksaa noin 40-50 euroa. Hinnaksi tulee kokonaisuudessaan tällöin 200-250 euroa, jos lainoja otetaan yhteensä 1000 euroa.

Oikeastaan useamman pienen lainan ottaminen on järkevää vain Everydayltä. 30 päivän maksuajalla Everyday maksaa vain 225 euroa. Lisäksi Everyday toimii siten, että maksettuasi lainan takaisin, saat jälleen uuden 300 euroa käyttöösi. Voit nostaa luoton puhelimellasi milloin haluat. Everyday mainostaakin itseään sanoilla "kuin luottokortti kännykässäsi".

Laina on oikean suuruinen, jos saat sillä sen, mitä tarvitset, mutta pystyt kätevästi maksamaan sen takaisin ennen eräpäivää.

Tätä viimeistä lausetta voidaankin pitää kaikkein tärkeimpänä ajatuksena, kun mietit sopvian kokoista pikalainaa. Paljonko rahaa oikeasti tarvitset, ja pystytkö maksamaan sen takaisin. Jos maksukyky on heikko, kannattaa yrittää ottaa mahdollisimman pieni laina. Jos maksukykyä löytyy, voi ottaa hieman lisärahaa lainauksen yhteydessä ihan huvittelun puolesta. Maksukyky onkin eräs tärkeimmistä asioista, kun pohdit sopivan lainan löytämistä. Siitä kannattaakin sen takia aina lähteä liikkeelle.

Mielummin hieman pienempi laina, kuin maksuhäiriömerkintä seuraavaksi 7 vuodeksi.

okmoney

Eräs suosituimmista suomalaisista pikavippiyrityksistä, joka tarjoaa pikavippejä myös 18-vuotiaille.

eurovippi

Eurovippi.fi on suosittu lainanantaja ympäri Suomea. Se tarjoaa lainojaan mieluusti yli 18-vuotiaille suomalaisille, tarkistaen ensin kuitenkin heidän luottotietonsa.

pikavippifi

Eräs vanhimmista pikavippiyrityksistä, joka tarjoaa lainoja kaikille luottotietonsa omaaville yli 18-vuotiaille.

luottoraha

Toinen pitkän linjan peluri, jonka pikalainat ovat suosittuja ympäri Suomea. Kunhan olet yli 18v, ja omaat hyvät luottotiedot, voit hakea lainaa nopeasti ja helposti heidän kauttaan.