Lainasto Kokemuksia 2019 – Luotettava vai ei?

Lainaston Lainojen Pääpointit

Tarjotut lainat:

Luottoa tai pikalainaa

Lainasummat:

100 - 5000 €

Laina-ajat:

1 - 36 kuukautta

Ikärajat:

Huomioitavaa:

Lainasto tarjoaa monenlaisia lainaratkaisuja. Heidän pikalainansa on erinomainen vaihtoehto, jos etsit pientä lainaa pitkällä maksuajalla (12 kk). Luotot hyviä ja joustavia, mutta hieman kalliita.

Lainasto.fi lyhyesti

Lainasto haluaa tarjota lainoja lähes jokaiseen tarpeeseen. Tämän takia he tarjoavatkin jopa 3 erilaista lainatuotetta, joiden välillä on pieniä eroja.

 • Pikalaina on perinteisen pikavipin tavoin toimiva laina, jota voi saada 100 - 400 euroa. Sen maksuaika on 12 kk, ja se maksetaan 6 erässä takaisin 2 kuukauden välein.
 • Joustoluotto tarjoaa sinulle luottotilin, josta voit tehdä nostoja ilman uusia hakemuksia aina 100 - 3000 euroon asti.
 • Kulutusluotto on luotto suurempiin hankintoihin. Se  on hieman edullisempi kuin joustoluotto, mutta lainasumman pitää olla vähintään 2000 euroa, ja enimmilään 5000 euroa.

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaston lainoja voi hakea kuka tahansa yli 18-vuotias Suomen kansalainen, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hänellä täytyy olla omalla nimellä rekisteröidyt verkkopankkitunnukset, joiden avulla hän voi tunnistautua netin välityksellä.

Tämän lisäksi Lainasto mainitsee sivuillaan 5 syytä, jotka voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen:​

 • Hakijan menot ylittävät tulot
 • Hakijalle ei ole työsuhdetta, tai muuta osoitusta jatkuvista tuloista. Työpaikan ei tarvitse olla täysipäiväinen, mutta sen pitää olla kestävä.
 • Hakijalla on maksuhäiriömerkintä
 • Hän maksaa laskunsa toistuvasti myöhässä
 • Hänellä on lukuisia vippejä jo menossa

Kuinka lainaa haetaan

Lainasto kokemuksia

Lainaston lainoja on todella helppo hakea, ja sivuilla onkin annettu aika-arvio jonka sisällä lainahakemus pitäisi saada valmiiksi ja rahat tilille.

Itse lainahakemuksen täyttöön pitäisi mennä maksimissaan 5 minuuttia. Tämän jälkeen tarvitsee enään todentaa tulotietonsa, joka käy sähköpostilla tai vaikka Whatsapp -viestillä. Käytännössä tämä tarkoittaa yleensä palkkatositteen lähettämistä lainaajalle.

Tätä vaihetta ei kuitenkaan tarvitse tehdä, mikäli haetaan vain 100 - 400 euron suuruista pikalainaa.​

Tämän jälkeen hakemus menee käsittelyyn. Toisin kuin joissakin firmoissa, Lainasto ei käsittele hakemuksia automaattisesti, mutta lupaa saavansa sen käsiteltyä vartin sisällä.

Ja kun hakemus on hyväksytty, lähtee rahat siirtymään heti tilillesi. Jos hait pikalainaa, tulee koko summa kerralla pankkiisi. Muussa tapauksessa vain se osa luottoa, jonka ilmoitit haluavasi.

Rahojen pitäisi näkyä tilillä lähes saman tien kaikissa tunnetuissa suomalaisten käyttämissä pankeissa (Nordea, OP yms.)​

Kuinka nopeasti saan rahat?​

Rahat tulevat hakemuksen hyväksymisen jälkeen lähes heti tilillesi.

Ja jos olet jo saanut luottoa, käy uusien nostojen tekeminen samoin yhtä nopeasti. Ja ilman mitään uusia hakemuksia luottorajaan asti!

Minkä lainan otan Lainastolta?

lainasto oy

Jos tarvitset vain hetkellisesti 100 - 400 euroa, ja tiedät tarvitsevasi juuri tämän verran, kannattaa kääntyä Lainaston pikalainan puoleen. Siinä on edullisin hinta ja se on helpoin hakea.

Jos tarvitset 100 - 2000 euroa, etkä tiedä tarkkaan paljon tarvitset tai tarvitset tätä rahaa arjen kustannuksiin, kannattaa ottaa Lainaston joustoluotto. Sen avulla voit tehdä nostoja sitten tarpeen mukaan, ja se on helppo maksaa laittamalla maksuaika tarpeeksi pitkäksi.

Jos sitten tarvitset yli 2000 euroa, esimerkiksi jotakin suurempaa ostosta varten, kannattaa yleensä ottaa Lainaston kulutusluotto.​ Se on edullisempi kuin joustoluotto, mutta kuten sanottua, sitä annetaan vain yli 2000 euron summissa suurempiin hankintoihin.

Tarkemmin voit vielä vertailla näitä vaihtoehtoja täältä >> tai lukea tarkemmin Lainastosta.

Lainasto Oy Kokemuksia

Lainasto OY on ollut toiminnassa nyt noin 5 vuoden ajan, ja sen kasvu on ollut nopeaa.

Lainasto Oy kokemuksia lukiessa käy selville että palvelu toimii kaikin puolin hyvin, mutta monilla tuntuu olevan vaikeuksia arvioida luottojen kustannuksia. Tätä vaikeuttavat nostokustannukset ja täten myöskin todellisen vuosikoron arviointi.

Vinkkinä kannattaakin olla tarkkana, jos hakee suurempia luottoja Lainastolta. Varmista ensin, että sinulla on maksukykyä maksaa se takaisin, äläkä nosta kerralla enempää kuin tarvitset. Muista että se osa luottoa, jota et nosta, ei maksa sinulle yhtään mitään.

Tässä muutamia vastaantulleita Lainasto.fi kokemuksia:

Itse yritin useammasta puljusta ottaa kulutusluottoa ja lainastolta sain tuon 2000e asti olevan joustolimitin. Seuraavaksi korkein lainatarjous hakemistani paikoista oli 400e laina. Olen ansiosidonnaisella ja nettotulot hieman reilut 1400e/kk. Eli jos joku ansiosidonnaisella oleva tarvitsee lainaa 200-2000e väliltä niin tuolta ainakin saa, muualta ei herunut mistä yritin.

Ansiosepposidonnaine Suomi24

Jokaisen laskunmaksun yhteydessä lyhenee myös velka, mutta korot ovat kyllä karmeat, takuulla Suomen ennätyskorot. Samoin nostopalkkiot ja "kulut"-Lainasto kannattaa maksaa nopeasti pois.Laskut kyllä tulevat ajallaan ja åuheluihin sekä sähköposteihinkin vastaavat, niin Lainastosta kuin Arvatopsta.

Itse asiassa vauva.fi keskustelu

Millaiset ehdot on Lainaston vipeillä ja luotoilla?

Lainaston pikalaina on se turvallisin vaihtoehto, jossa kuitenkin on joustoa kaikkein vähinten. Joustoluotto on heidän suosituin lainansa, mutta sen kanssa kannattaa olla tarkkana jotta kustannukset eivät nouse liian korkeiksi.

Kaiken kaikkiaan Lainaston lainaehdot ovat hyvin reilut, mutta jatkuvilla pienillä nostoilla voi luottojen kulut nousta korkeiksi. Ole siis tarkkana näiden kanssa.

Lainasto.fi Arvostelu

Lainasto tarjoaa lainaa jokaiseen tarpeeseen. Hakeminen on helppoa, ja nostot tulevat erittäin nopeasti käyttöösi. Lainaston pikalaina on erinomainen vaihtoehto, kun haluat pientä lainaa pitkällä maksuajalla kohtuullisella hinnalla. Joustoluotto valitettavasti on hieman hintava, joten siinä kannattaa summat ja maksuajat pitää kohtuullisina.


3.5 / 5

Hyvät puolet:
 • Pikalainassa pitkä maksuaika (12 kk) ja erittäin kohtuullinen hinta
 • Lainaa jokaiseen tarpeeseen
 • Hakemuksen täyttäminen erittäin nopeaa ja helppoa
 • Rahat siirtyvät lähes jokaiseen pankkiin hetkessä
 • Tunnettu ja luotettava lainaaja
Heikkoudet
 • Luottojen hintojen laskeminen voi olla hieman haastavaa
 • Joustoluotto melko kallis pidemmillä maksuajoilla
 • Kulutusluottoa tarjolla vain yli 2000 euron lainoissa.