BigBank Kokemuksia 2018 – Luotettava vai ei?

BigBank Lainojen Pääpointit

Tarjotut lainat:

Suurempia lainoja jopa 40000 euroon asti

Lainasummat:

2000 - 40000 €

Laina-ajat:

6 - 120 kuukautta (0,5 - 10 vuotta)

Ikärajat:

22 vuotta

Huomioitavaa:

BigBankin lainat ovat parhaimmilaan, kun etsitään suurempia lainoja kohtuullisin kustannuksin. Bigbankin lainat ovatkin keskitie tavallisten pankkilainojen ja pikavippien välillä.

Kuka voi hakea lainaa Bigbankilta

Bigbank on Virossa toimiva pankki, joka on erikoistunut juuri yksityislainojen tarjoamiseen. Se on perustettu 1992, mutta on nykyään noussut jo eräksi Baltian maiden suurimmista yksityisasiakkaille lainoja tarjoavista pankeista.

Sen lainat ovat myös suosittuja nykyään 2017 Suomessa, joten onkin hyvä tarkastella miten nämä lainat toimivat ja millaisia kokemuksia ihmisillä niistä on.​

Bigbank ei vaadi paljoa, jotta sieltä saisi lainaa. Kuitenkin kun haetaan suurempia summia eli yli 10000 euroa, tarvitaan lainalle kumppani. Yleensä tämä kumppani on puoliso.

Bigbank vaatii lainaajilta seuraavat asiat:

 • Suomen kansalaisuus tai vakituinen osoite Suomessa
 • Maksutiedot kunnossa, eikä maksuhäiriömerkintöjä
 • Nettotulosi ovat hakemusta edeltävinä kuukausina olleet vähintään 1200 euroa kuussa. Tätä todistaakseen voidaan pyytää lähettämään palkka- tai vastaava tosite.
 • Mahdollisuus osoittaa henkilöllisyytesi sähköisesti, joko nettipankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteen avulla.

Bigbank vaatii siis joitakin asioita lainanhakijoilta, mutta harvalla suomalaisella ei näitä ole jo valmiina käytössä vuonna 2017.​ Tämän takia näitä ei voida pitää kovin rajoittavina tekijöinä lainanhaussa. Haasteita tuleekin yleensä vasta, kun halutaan lainata suuria summia.

Kuinka lainaa haetaan

bigbank kokemuksia

Bigbankin lainoja voit hakea tietokoneella, tai vaikka puhelimellasi. Kuitenkin tietyissä tapauksissa hakemuksen yhteydessä voidaan pyytää edellä mainittua todistetta tuloistasi, jonka liittämiseen yleensä tarvitaan tietokone.

Hakemus käsitellään automaattisesti koneellisesti, jonka ansiosta saat tuloksen hakemuksesta heti. Ainoa ongelma voi olla, jos et ole liittänyt tulotositetta. Tällöin voit joutua odottamaan lainan hyväksymistä, kunnes se on liitetty myöhemmin.

Hakemus täytetään nopeasti, ja siinä ei kovin montaa kohtaa ole. Ensiksi kysytään perustiedot sinusta, jonka jälkeen kysymyksenä on nykyinen taloudellinen tilanteesi. Näiden avulla Bigbank pystyy päättelemään maksukykyäsi, ja samalla varmistaa että se ei anna sinulle liian suurta lainaa. Tämä on hyvä sekä pankin että myös sinun kannaltasi.

​Näiden kohtien jälkeen hakemus on valmis. Sinun tarvitsee enään varmistaa henkilöllisyytesi nettipankkitunnusten avulla, ja jos tosite on mukana, saat lainapäätöksen saman tien.

Hyväksytyn lainahakemuksen seurauksena Bigbank alkaa siirtää rahoja tilillesi, ja mikäli omaat pankkitilin jossakin suuressa suomalaisessa pankissa (Nordea, Danske Bank yms.), ovat rahat yleensä tililläsi saman päivän aikana, kunhan hakemus on pistetty aikaisin päivällä.

Tarviiko Bigbankissä takaajia?

Bigbankistä voit saada lainaa aina 10000 euroon saakka ilman takaajia ja itseksesi.

Kuitenkin jos haluat lainaa 10000 - 40000 euroa, tarvitset jonkun kumppanin lainan yhteyteen. Yleensä tämä on avio- tai avopuoliso, mutta se voi olla myöskin vaikka toinen vanhemmista. Mitä suuremmat teidän yhteistulot ovat, sitä enemmän lainaa voit saada.​

Kuinka pian saan rahat käteeni?​

Bigbank on melko nopea vipin maksaja. Suuremissa summissa voi kuitenkin kestää hieman kauemmin, sillä niiden käsittely ja siirtäminen voi vaatia hieman enemmän paperityötä.

Yleensä saat kuitenkin rahasi jo saman päivän aikana, tai viimeisten seuraavana päivänä.​

Bigbank Kokemuksia

Bigbank on noussut nopeasti suosituksi lainanantajaksi Suomessa, ja hyvästä syystä. Sen suurikokoiset lainat ovat keskimäärin erittäin edullisia kilpailijoihin verrattuna, ja sen maksuehdot ovat melko anteliaat.

Lisäksi pankilla on ollut toimintaa jo 25 vuoden ajan, joten voidaan sanoa että se on luotettava toimija, joka ei petä.​

Pankki on niin luottavainen omiin lainoihinsa, että se tarjoaa jopa 60 päivän ennenkuulumatonta tyytyväistakuuta. Voit siis palauttaa lainan ilman mitään kuluja jopa 60 päivän kuluttua sen nostosta, ja homma on sillä hoidettu.​

Ei siis mikään ihme, että Bigbank kokemukset ovat keskimäärin niin positiivisia.​

Tässä joitakin netistä löydettyjä Bigbank kokemuksia:

Hain 2000 ja sainkin. Bruttotulot 2023 euroa. Ilmoitin pikavipit ja laitoin hakemukseen lainan hakemisen syyksi pikavippien poismaksu. Todella hyvin toimi palvelu, niin puhelimitse kuin sähköpostillakin.

11+5 Suomi24

Saat sä lainan! Itse otin sieltä 2000 euroa muutama vuosi sitten. Ovat muuten sitten kovia soittelemaan jos maksut myöhästyy. Täällä on moni haukkunut BigBankkia paska firmaksi. Mun mielestä ihan yhtä hyvä/huono kuin nämä muutkin. Tietty tulee ongelmia jos ei maksa lyhennyksiä ajallaan. Lopeta sitten se vippaaminen vai mihin peleihin tarvit tälläisia lainoja? Kannattaa alkaa miettimään että tarviiko näillä koroilla oikeasti rahaa?? Mulla meni tämäkin laina vippien maksuun mitkä sitten luukutin heti uudestaan kun olin tuolla 2000 eurolla saanut maksettua. Tsemppiä oli se sun rahattomuuden syy sitten mikä tahansa.

dfjklsdjf Suomi24

Hain kesällä Bigbankista 6000 euroa, bruttotulot 2200. Kerroin isoimmat lainat ja lainan syyksi pikavippien poismaksu. Soittivat työpaikalle ja varmistivat työsuhteen. Liitteeksi riitti, kun lähetin sähköpostin liitteenä palkkakuitin, jossa näkyi tämän vuoden tulot yhteensä --> eli 6kk ansiot. Työpaikkavarmistuksen/palkkakuitin lähettämisen jälkeen sain paperit kotiin, allekirjoitin ja lähetin. Tästä kolme arkipäivää ja rahat olivat tililläni.


Takaisin maksua varten sain listan, jossa näkyy summat ja eräpäivät, joten mitään laskujakaan ei tule kuukausittain.

lainuri Suomi24

Joo laitoin paperit menemään ja meni noin pari päivää kun mulle tuli hyväksytty päätös postitse 4000e:lle. Soitin sinne ja pyysin että laittavat sopimuspaperit postitse ja kertoivat että laittavat heti samana päivänä. Odotettelen nyt papruja..aika nopeeta toimintaa

jea123 Suomi24

Millaiset lainaehdot on Bigbankin lainoilla?

Bigbankin lainojen suurinpana etuna voidaan pitää niiden hintaa. Ne ovat hinnaltaan yleensä selvästi edullisempia kuin monella muulla pikavippifirmalla, joskin pankeista lainaa voi saada vielä edullisemmin. Kuitenkin Bigbankillä yhdistyvät lainanhakemisen helppous ja lähes pankkeja vastaavat hinnat ja korot.

Maksuaikataulua saa myös valita aika vapaasti 6 - 72 kuukauden väliltä, jolloin voi sovittaa oman maksukyvyn hieman suuremmillakin lainasummilla.

Muuten ehdot ovat melko tavanomaiset, joskin niissä on joustavuutta yleensä juuri sopivasti.​

Bigbank lainojen hinnat

Bigbankin lainojen hinnat muodostuvat kolmesta erillisestä osiosta.

 • 1# Tavallinen luottokorko tai vuosikorko, joka alkaa 8,9 % suuremmissa lainoissa
 • 2 # Sopimuspalkkio, jonka suuruus määräytyy lainasumman mukaan, ollen 95 - 195 €. Tämä maksetaan siis vain kerran.
 • 3 # Tilinhoitomaksu, joka on 8,5 € kuussa koko laina-ajan läpi.

Näiden summasta muodostuu todellinen vuosikorko, joka on keskimäärin 42,5 % (pienille pikalainoille) - 10 % (suurille ja pitkille lainoille)

Tarkan arvion vuosikorosta saat käyttämällä Bigbankin lainalaskuri täältä >>​

Bigbank Arvostelu

Bigbank on eräs parhaista lainapaikoista, kun haetaan suurempia lainoja ja pidempiä maksuaíkoja. Yksin lainaa voi saada jopa 10000 euroon saakka, ja takaajan kanssa jopa 40000 €. Hakuprosessi on helppo, ja lainan hinta edullinen. Heikkoja kohtia ei juuri ole, joten arvosanaksi voi antaa vain täydet pisteet.


5 / 5

Hyvät puolet:
 • Edullisia lainoja
 • Laina-aika vapaasti sovittavissa (maksukyky huomioiden)
 • Tarjolla suuriakin lainasummia
 • Alalla jo yli 25 vuoden ajan, joten erittäin luotettava lainanantaja.
 • Hakemuksen täyttäminen käy nopeasti.
 • 60 päivän vapaa peruutusoikeus, jollaista ei muualta saa.
Heikkoudet
 • Hieman tiukempi lainanantaja kuin jotkut muut firmat.